Presentació de l’exposició “Ell@s” a Tarragona

El passat divendres, 8 de maig, es va presentar al Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona l’exposició de fotografies “Ell@s”, realitzada per la fotògrafa Maria Vernet. A la presentació, la Joana López, vicepresidenta del Consell Nacional LGTB de la Generalitat i activista transsexual, va fer una crida per la visibilització de les persones trans. I la fotògrafa Maria Vernet, autora de les fotos exposades, va explicar què entén per “transgeneritat”, definint-la com «la identitat o expressió de gènere diferent de les expectatives convencionals sobre el sexe físic».

L’exposició de fotografies mostra retrats d’homes travestis, crossdressers i dones transsexuals, amb l’objectiu de, mitjançant les imatges, qüestionar la idea de que sols existeixen dos únics gèneres, el masculí i el femení, amb uns rols clarament diferenciats.

L’exposició ha estat organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Tarragona i el Col·lectiu H2O, en el marc del 17 de Maig, Dia Internacional Contra l’Homofòbia. L’exposició restarà oberta fins aquell mateix dia.

ellas-expo