Despertem el feminisme!

Presentació de la campanya "Despertem el feminisme!"Aquest passat dijous, 14 d’abril, s’ha presentat al Casal Despertaferro de Reus la campanya “Despertem el feminisme!” (#despertemelfeminisme), organitzada per diverses associacions de Reus, que pretén, al llarg de tot l’any, conscienciar a tothom sobre els rols i estereotips de gènere i, molt especialment sobre els feminicidis, ja que, segons els seus organitzadors, «la violència masclista no és un fenomen natural. Els assassinats de dones no són fets aïllats, sinó la conseqüència més nefasta d’un model ideològic i cultural concret».

Aquesta campanya, que ja va començar el passat 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores, amb diversos actes que denunciaven la discriminació de les dones al món laboral, organitza una manifestació davant de l’Ajuntament de Reus cada cop que es produeix un feminicidi a l’Estat.

A més, al llarg de l’any, es realitzaran diversos actes amb la intenció de fer visible l’afectació que el patriarcat i el capitalisme tenen en les dones en diferents àmbits, tractant-se cada més una temàtica concreta.

Així, l’abril serà el mes de la cultura i pels voltats de la Diada de Sant Jordi s’organitzaran actes cultural, com un recital o la lectura de textos feministes i de Montserrat Roig. El maig serà el mes de la transfòbia i el dia 17, Dia Internacional Contra l’Homofòbia, es denunciarà la doble discriminació de les dones lesbianes.

El juny i el juliol, mesos de la salut i l’oci, es parlarà sobre la preeminència de l’home en la planificació sanitària i el masclisme en la configuració de l’esbarjo. El setembre, mes de l’esport, s’exposarà la violència masclista en aquest àmbit.

L’octubre serà el mes de l’educació i es parlarà sobre la necessitat de transmetre un ensenyament que superi els rols patriarcals que avui imperen en l’educació. El novembre serà el mes més actiu de la campanya, doncs els 25 és el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. I finalment, l de desembre, coincidint amb el Dia Internacional Contra la Sida, es tractarà la serofòbia.

En el seu manifest, els organitzadors afirmen que «la lluita feminista és la única garant per acabar amb la impunitat del masclisme, i cal que sigui assumida amb totes les seves conseqüències per totes les organitzacions polítiques i socials i per la societat en general».

La campanya l’organitzen conjuntament L’Hora Violeta, H2O, Avellana Roja, SEPC, Endavant, la CUP de Reus i el Casal Despertaferro.

cartellfeminisme2-01_opt Cartellfeminisme3-01_opt cartellfeminisme4-01_opt despertemfeminisme1-01-01-01-01_opt