El Col·lectiu H2O entrega els guardons Ploma Daurada i Ploma de Plom 2013

  • El ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha guanyat per votació popular la Ploma de Plom 2013, pel seu constant menyspreu cap al col·lectiu homosexual.
  • La Ploma Daurada 2013 ha estat per Idem TV, un canal de televisíó on line especialitzat en temàtica homosexual.
  • També s’han entregat dues mencions honorífiques a dues dirigents del moviment transsexual de Catalunya.

IMG_5576Després del parèntesi de l’any 2012, aquest 2013 el Col·lectiu H2O ha convocat novament el seu cartell de Premis Ploma Daurada i Ploma de Ploma. Aquests guardons van destinats a destacar les conductes exemplars vers als drets del col·lectiu homosexual i transsexual (Ploma Daurada) i a denunciar aquelles entitats o personatges públics que han destacat en el darrer any per la seva conducta homòfoba i trànsfoba, ja sigui per les seves declaracions o els seus actes (Ploma de Plom.

L’entrega s’ha realitzat al patí de la Casa Rull (IMAC) aquest dijous a la tarda, en motiu del 28 de JUNY (Dia Internacional de l’Allliberament Homosexual) al Camp de Tarragona i en el marc de la Festa Major de Sant Pere 2013 de Reus. L’acte ha estat conduït i amenitzat per la companyia de teatre Lucky and Luke. Prèviament s’ha penjat la bandera de l’arc de sant Martí al balcó de la Casa Rull, amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Joaquim Sorio.

IMG_5562En aquesta edició, el Col·lectiu H2O va proposar dos candidats pel Ploma Daurada i dos pel Ploma de Plom i va obrir un període de votacions popular a través de la xarxa social Facebook per decidir els guanyadors dels dos guardons, una litografia dissenyada per Ignasi Cristià.

PLOMA DAURADA 2013

Recollí el premi Xavi Chamarro, membre de l’equip d’Idem TV.

GUANYADOR: Idem TV, televisió digital i per Internet especialitzada en temàtica LGTB
Per la seva aposta clara en la seva programació televisiva per la visibilització de les persones LGTBQ i per la seva denúncia constant de qualsevol actitud homòfoba o trànsfoba a la societat catalana. http://www.idemtv.com/

FINALISTA: Arran, organització juvenil de l’esquera independentista
Per la seva lluita en la superació de la societat patriarcal i capitalista des d’una perspectiva plenament feminista i per la seva voluntat de treballar amb les entitats que lluiten per l’alliberament LGTBQ. http://arran.cat/

PLOMA DE PLOM 2013

Tot i la invitació, cap dels nominats al Premi Ploma de Plom no assistí a la gala.

GUANYADOR: Jorge Fernández Díaz, ministre d’Interior de l’Estat espanyol
Per seu constant menyspreu cap al col·lectiu LGTB, reiterat després de que el Tribunal Constitucional rebutgés el recurs contra els matrimonis entre persones del mateix sexe presentat pel PP; així mateix, ha estat un dels grans avaladors de la reforma de la llei d’avortament que torna a vetar el dret de les dones al seu propi cos.

IMG_5560FINALISTA: Gloria Casanova, professora de la Universidad Cardenal Herrera
Per haver dit barbaritats tals com que “l’homosexualitat és una malaltia i té cura, com l’addicció al tabac i al sexe” a l’hora d’impartir classes de periodisme a la universitat, així com haver justificat el maltractament de les dones per part dels seus marits en una defensa ultramuntana de la família heteropatriarcal.

MENCIONS HONORÍFIQUES

Recolliren els premis les mateixes Gina Serra i Joana López, les quals agraïren les distincions i destacaren les dificultats que encara avui perduren perquè les persones transsexuals puguin dur a terme una vida social i laboral com la resta de la societat.

Gina Serra, activista transsexual
Per haver-se convertit en un referent dins del món transsexual. En el seu dia va denunciar l’empresa on treballava davant dels jutjats per la seva transfòbia. És presidenta de l’Associació Transsexual Catalunya Llibertat, de la que en va ser fundadora.

Joana López, activista transsexual
Per la seva lluita constant contra la transfòbia. L’any 2003 va ser cofundadora de l’Associació Transsexual Catalunya Llibertat i va denunciar la possible transfòbia al Registre Civil. Actualment és vicepresidenta segona del Consell Nacional LGTB de la Generalitat.

IMG_5579