Una setantena de professionals assisteixen a la jornada tècnica sobre salut i joves organitzada per celebrar els 10 anys de l’Espai Jove de Salut

20170516_131951El passat 16 de maig es va celebrar a l’Espai Jove Kesse la 5a Jornada Tècnica de Salut Jove “Salut i joves. Posa’t al dia! Espai Jove de Salut d’H2o: 10 anys de salut i joves al territori”. Una trobada organitzada per l’entitat H2O i l’Oficina Jove del Tarragonès, servei promogut en col·laboració per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament de Tarragona.

20170516_112518La jornada es va iniciar amb la intervenció de David Tello, president de l’associació Chrysallis Associació de Famílies de menors Trans de Catalunya, que va presentar els serveis que ofereix l’entitat. A continuació, Rosa Almirall, ginecòloga i creadora del servei Trànsit va presentar Trànsit: Nou model d´atenció a la salut de les persones Trans*. Per acabar el primer dels dos blocs, Luis Villegas, coordinador de programes de Stop Sida, va parlar sobre Una resposta comunitària a la promoció de la Salut Sexual entre la comunitat LGBTI+. Luis va apuntar que “les entitats com Stop Sida o Chrysallis són eines d’apoderament per a les persones”.

20170516_112412El segon dels blocs, que va fer referència a Joves, Adolescències i Sexualitats, es va iniciar amb la intervenció de Sílvia Aldavert Garcia, coordinadora de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, que va parlar sobre “drets sexuals i reproductius”. Sílvia va destacar, entre altres idees, que “avui en dia vivim un moment dur i cruel contra els drets sexuals i de les persones”. A continuació, Jordi Baroja Benlliure, director de CJAS, Centre Jove d’Atenció a la sexualitat, va basar la seva intervenció en “Joves i sexualitat: Petita història de mites i llegendes del segle XXI”. Per cloure aquest bloc, David Paricio Salas, director de Sida Studi va fer la xerrada “Intervencions sobre salut sexual adreçades a joves, estem responent a les seves necessitats reals?”.

Per cloure la jornada, Lluís Romero i Clàudia Vinyals, tècnics d’H2O van fer un recorregut pels 10 anys d’Espai Jove de Salut de l’entitat. H2o és un col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual del Camp de Tarragona, que treballa, entre altres coses, amb salut i joves al territori. La jornada va permetre a les persones assistents tant aprofundir en les temàtiques tractades com establir contactes amb altres persones professionals assistents i va servir per posar de manifest la necessitat de treballar coordinadament i unir esforços entre el sector públic, el privat i les entitats del tercer sector per tal d’abordar les diversitats de gèneres i sexualitats diverses des d’una perspectiva integral.

La jornada va ser inaugurada per Ivana Martínez Valverde, regidora de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona; Eva Ferran Roig, coordinadora territorial de Joventut a Tarragona; Pere Virgili Domínguez, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i Miquel Reverte i Mariné, president d’H2O.

Assistents a la jornada