Ideari

H2O, Col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual (GLBT) del Camp de Tarragona, tenim com a ideari els valors de la tradició democràtica i de lluita per les llibertats individuals i col·lectives dels pobles i les persones.

Rebutgem la intolerància, el masclisme, la homofòbia, la xenofòbia, el racisme i la violència.

Lluitem per abandonar els estereotips com a forma d’analitzar a la societat i als individus. Cal superar idees preconcebudes sobre qualsevol persona o col·lectiu. Volem neutralitzar els estereotips que ens marquen a gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals des de fora de la nostra comunitat i també des de dintre, amb informació i assessorament, amb el foment de la visibilitat i amb pràctiques pedagògiques i accions reivindicatives diverses.

Defensem que cada persona és lliure de prendre les decisions que estimi oportunes en relació a si mateixa.

Defensem que els homes i les dones tenim el dret de fer us del nostre cos tal i com ho decidim nosaltres mateixos. No hi ha democràcia sense llibertat sexual, no hi ha llibertat sexual sense democràcia.

La participació activa de totes les nostres afiliades i afiliats l’entenem com la nostra manera de fer. Avancem organitzativament quan per mitjà de la critica constructiva detectem errades o coses a millorar. Funcionem assembleàriament i intentant que les decisions es prenguin per consens de tots els membres de la nostra associació.

La confidencialitat és per nosaltres una finalitat en si mateixa. Entenem que el camí cap a la autoacceptació pot ser molt divers i que cada persona ha de marcar les pautes que la determinin. Pensem que no hi ha una sola forma de sortir de l’armari. Les persones GLBT també son diverses.

Deixa un comentari