Lectura del Manifest del 17 de Maig a Tarragona

17 maig 2017 tarragonaMANIFEST DEL COL·LECTIU H2O EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA DISCRIMINACIÓ PER ORIENTACIÓ SEXUAL I IDENTITAT DE GÈNERE

Avui dimecres, 17 de maig, és el Dia Internacional Contra la Discriminació per Orientació Sexual i Identitat de Gènere, en record d’un altre 17 de maig, el de l’any 1990, quan l’Organització Mundial de la Salut va retirar l’homosexualitat de la seva llista de malalties, reparant així una injustícia que venia de lluny i que classificava com a malaltes les persones que se sentien atretes per altres persones del seu mateix sexe.

I com cada any, aquest 17 de maig, des del col·lectiu H2O de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals volem aixecar la nostra veu.

Al manifest d’ara just fa un any dèiem, literalment, que: “Esperem que l’any vinent, quan arribi el Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia, puguem celebrar totes juntes, que les persones transsexuals, com les homosexuals i les heterosexuals, siguin considerades per tothom, classe mèdica inclosa, simplement com el què son: persones lliures i plenament capacitades”.

I ara, passat un any, ens felicitem per l’aprovació, ara fa uns mesos, de la nova normativa del Departament de Salut de la Generalitat que fa que, per fi, les persones trans no necessitin un diagnòstic mèdic per iniciar la seva transició.

Però encara ens queda molta feina a fer,  doncs aquí, a casa nostra, moltes persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals son víctimes del bullying a les aules per la seva orientació sexual i identitat de gènere. Per aixòexigim que les escoles impulsin i desenvolupin programes educatius per tal de que els nostres joves entenguin com un valor el respecte a la diversitat, prevenint així l’homofòbia i la transfòbia del futur.

I volem que els nostres ajuntaments desenvolupin plans per promoure i garantir els drets de les persones LGTB i amb identitats de gènere no normatives. En aquest sentit, donem la benvinguda al nou Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere que, precisament, inaugurem avui a Tarragona.

Finalment, fem una crida per a que, entre totes, canviem aquesta societat binarista i heterocentrada per una altra que entengui la diversitat de gèneres com una riquesa i no com una anomalia.

Per una societat lliure i igualitària!

Tarragona, 17 de maig del 2017