Manifest del 17 de Maig al Camp: “Per un país lliure d’homofòbia i transfòbia”


Logotip del Col·lectiu H2OBrot Bord

Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia

Fa tan sols 23 anys l’Organització Mundial de la Salut va decidir retirar per fi l’homosexualitat de la seva llista de malalties mentals. No podem dir que hagi fet el mateix, encara avui, amb la transsexualitat. Però no només per “demanar” sortir d’una llista treballem i sortim al carrer i ens visibilitzem. Ens visibilitzem per totes aquelles lesbianes invisibles i reivindiquem que totes les dones que ho necessitin puguin accedir a la reproducció assistida, sense processos discriminatoris ni retallades.

Les retallades no ens afecten només per tindre criatures. Com a treballadores i aturades estem patint l’atac més flagrant a la nostra dignitat com a persones per part d’un sistema capitalista que ha demostrat que no funciona. No tenim feina, i les que en tenim els sous són precaris i no ens permeten accedir als serveis cada cop menys públics i menys universals.

A això li hem de sumar que per moltes declaracions de bones intencions, l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia segueixen existint. Segueixen existint, sobretot, quan en molts Estats del món s’aplica la discriminació de moltes maneres diferents, arribant a prohibir el dret fonamental a la vida, mitjançant la pena de mort. O, també, quan les institucions religioses i les qui difonen el seu missatge s’oposen al matrimoni entre persones del mateix sexe. En aquest sentit, ens hem de felicitar de la victòria obtinguda arreu dels Països Catalans: l’Estat espanyol i l’Estat francès han confirmat, en el darrer any, que sí, que hi tenim tot el dret! Però no ens quedarem aquí, hem de batallar a les places, als carrers, al nostre lloc de treball, a les aules i sobretot al llit. Homofòbia no és només el rebuig social que patim lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals. Homofòbia és també el rebuig del desig sexual propi de les pràctiques associades a mariques i bolleres. Qui es consideri heterosexual haurà patit, des que ha nascut, els rols dictats per una societat heterosexista que divideix les persones en homes, dones, gais i lesbianes, i no deixa anar més enllà.

Perquè encara ens queda molt per fer: instruïm-nos, organitzem-nos i mobilitzem-nos.

Per un país lliure d’homofòbia i de transfòbia!

Signen aquest manifest:

  • H2O Col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual del Camp de Tarragona
  • Borot Bord -Assemblea del Camp de Tarragona per l’alliberament sexual

cartell-homofobia-2013---17maig