Manifest del Col·lectiu H2O en motiu del 28 de juny de 2020

Avui, 28 de juny, és el Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual, en record del 28 de juny de 1969, dia en que, en un petit bar de Nova York, per primer cop, persones transsexuals i homosexuals van dir prou a la discriminació a la que havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment de reivindicació LGTBI.

Des d’aleshores moltes coses han canviat a tot el món i a casa nostra. Entre elles,  gràcies a l’aprovació l’any 2014 de la llei per garantir els drets de les persones LGTBI pel Parlament de Catalunya, el desplegament a tot el territori català dels Serveis d’Atenció Integral (SAI), que des de la proximitat s’han convertit en punt d’informació, assessorament i de suport de les persones LGBTI, independentment de que aquestes visquin en una ciutat o en un petit poble.

Volem eradicar per sempre l’homofòbia i la transfòbia dels nostres carrers i volem que aquesta sigui una lluita de tothom. Per això ens enorgulleix veure que la gran majoria de consistoris del Camp de Tarragona, com  a mostra de visibilització i solidaritat amb les persones LGTBI, aquest 28 de juny fan onejar la bandera de l’Arc de Sant Martí, símbol de l’alliberament homosexual i transsexual, al balcó del seu ajuntament, el qual, no ho oblidem, és la casa de totes. Alguns ajuntaments ho han fet després d’anys d’insistència per part del Col·lectiu H2O, però d’altres ho han fet per iniciativa pròpia, i això ens anima a pensar que entre totes guanyarem la batalla contra l’LGTBI-fòbia.

Aquest ha estat un any atípic que ens ha obligat a recloure’ns i utilitzar nous canals per relacionar-nos entre nosaltres, i des d’h2o ho hem aprofitat per repensar els mètodes de lluita contra la discriminació per qüestions d’orientació o identitat de gènere. I volem anunciar que, incorporant aquests nous canals, seguirem denunciant qualsevol discriminació i combatent pels drets de les persones LGTBI amb més contundència, ganes i il·lusió que mai. Potser els canals de comunicació, lluita i reivindicació canvien, però el que no varia, el que no hem de permetre que canviï, és la voluntat d’assolir una societat lliure i igualitària!