Manifest d’H2O en motiu del 28J 2019

Alliberament LGTB Reus 2019 Copy 2

Avui, 28 de juny, és el Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual. I celebrem aquesta jornada en record del 28 de juny de 1969, avui precisament fa 50 anys. Aquell dia, en un petit bar de Nova York, per primer cop, persones transsexuals i homosexuals van dir prou a la discriminació a la que havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment de reivindicació LGTB.

Des d’aleshores moltes coses han canviat a tot el món i a casa nostra. Entre les fites aconseguides, destaquen la llei de matrimoni entre persones del mateix sexe aprovada el 2005 pel Congrés dels Diputats, i la llei per garantir els drets LGTB i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, aprovada pel Parlament de Catalunya l’any 2014.

Fruit d’aquesta llei, avui, tots els grans municipis de Catalunya tenen l’obligació de desenvolupar un pla LGTB per garantir els drets de les persones homosexuals i transsexuals al món local. I ens felicitem perquè aquest any 2019, tant l’ajuntament de Reus com el de Tarragona, han aprovat els seus plans corresponents.

Sí, ens felicitem per aquestes fites. Però alhora veiem amb preocupació com en els darrers anys han augmentat les denuncies per agressions homòfobes i trànsfobes al nostre país, i observem amb inquietud que un partit polític marcadament involucionista i homòfob hagi irromput en les institucions de l’Estat, donant carta de normalitat a actituds discriminatòries que considerem delictives. I ho ha aconseguir gràcies al vot de persones que encara creuen que això de l’homosexualitat i la transsexualitat és una anormalitat que cal corregir.

Sabem que aquesta “sortida de l’armari” d’idees i actituds neofeixistes que crèiem ja superades és una reacció als avenços aconseguits pel què fa als drets LGTBI, però no per això és menys perillosa. Per això, des del col·lectiu h2o exigim als nostres ajuntaments que implementin de manera ràpida i efectiva els plans LGTB, ja aprovats però encara no desenvolupats, per tal de que tinguem eines efectives per lluitar contra l’homofòbia i la transfòbia aquí, a casa nostra.

Alhora, demanem a totes aquelles persones que detectin qualsevol tipus de discriminació o violència física o psicològica de caràcter homòfob o trànsfob que no es quedin callades i ho denunciïn de manera immediata.

Volem eradicar per sempre l’homofòbia i la transfòbia dels nostres carrers i les nostres aules. Per això animem a tota la societat a que sigui proactiva en la lluita pels drets i llibertats de les persones LGTBI, doncs la defensa de les llibertats i el respecte envers els altres han de ser patrimoni de tothom i no sols de les persones o col·lectiu discriminats.

Avui cridem ben fort. molt més fort que aquests neofeixistes que ens voldrien callats i invisibles, que no pararem fins aconseguir una societat plenament lliure i igualitària!

28 de juny del 2019