Manifest en motiu del 17 de Maig de 2019

17 de Maig 2019

Manifest del Col·lectiu H2O en motiu del Dia Internacional contra la Discriminació per Orientació Sexual i Identitat de Gènere 2019

 

El proper divendres, 17 de maig, és el Dia Internacional Contra la Discriminació per Orientació Sexual i Identitat de Gènere, en record d’un altre 17 de maig, el de l’any 1990, quan l’Organització Mundial de la Salut va retirar l’homosexualitat de la seva llista de malalties, reparant així una injustícia que venia de lluny i que classificava com a malaltes les persones que se sentien atretes per altres persones del seu mateix sexe. I com cada any, el 17 de maig, des del col·lectiu H2O de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals volem aixecar la nostra veu.

Si fem un repàs als darrers anys, podem sentir-nos orgullosos d’importants fites, com el desplegament dels Serveis d’Atenció Integral per a les persones LGTBI a totes les comarques i grans municipis de Catalunya, o la normativa del Departament de Salut de la Generalitat que, des de fa poc més de dos anys, fa que les persones trans no necessitin un diagnòstic mèdic per iniciar la seva transició.

Però alhora veiem amb molta preocupació com en els darrers anys han augmentat les denuncies per agressions homòfobes i trànsfobes al nostre país, en especial entre les persones joves.

I observem amb preocupació que en les passades eleccions al Congreso de los Diputados, una organització clarament antidemocràtica i homòfoba hagi adquirit representació parlamentària, donant carta de normalitat a actituds que sabem discriminatòries i entenem delictives.

Per tot això exigim que les escoles impulsin i desenvolupin programes educatius per tal de que els nostres joves entenguin com un valor el respecte a la diversitat, prevenint així l’homofòbia i la transfòbia del futur.

I demanem a tota la societat en general sigui proactiva en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI, doncs aquesta defensa de les llibertats i el respecte envers els altres han de ser patrimoni de tothom i no sols de les persones o col·lectiu discriminats.

Finalment, fem una crida per a que, entre totes, canviem aquesta societat binarista i masclista per una altra que entengui la diversitat de gèneres com una riquesa i no com una anomalia.

Per una societat lliure i igualitària!

Reus, maig del 2019