Premis Ploma Daurada 2013

plomadaurada

Aquest any 2013, el col·lectiu H2O de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals del Camp de Tarragona convoquem la setena edició dels premis «Ploma Daurada» per tal de destacar les persones o entitats que han mantingut un compromís en favor dels drets del col·lectiu homosexual, i també denunciar aquells que han mostrat un comportament homòfob.

Per això proposem dos candidats al premi «Ploma Daurada» en reconeixement a la seva tasca en la lluita per la igualtat i dignitat de les persones LGTB, i també a dos aspirants al premi «Ploma de Plom», els quals, per acció u omissió, han provocat que l’homofòbia o la transfòbia continuï presents a la nostra societat.

Com en les edicions anteriors, s’atorgaran dues Mencions Honorífiques a persones que han destacat en la seva trajectòria en la lluita contra la discriminació de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

VOTACIONS AL FACEBOOK: www.facebook.com/h2o.cat

 

CANDIDATURES AL PREMI “PLOMA DAURADA”

 

c_arranArran, organització juvenil de l’esquera independentista

Per la seva lluita en la superació de la societat patriarcal i capitalista des d’una perspectiva plenament feminista i per la seva voluntat de treballar amb les entitats que lluiten per l’alliberament LGTBQ. http://arran.cat/

 

c_idemtvIdem TV, televisió digital especialitzada en temàtica LGTB

Per la seva aposta clara en la seva programació televisiva per la visibilització de les persones LGTBQ i per la seva denúncia constant de qualsevol actitud homòfoba o trànsfoba a la societat catalana. http://www.idemtv.com/

 

CANDIDATURES AL PREMI “PLOMA DE PLOM”

 

c_fernandezdiazJorge Fernández Díaz, ministre de l’Interior de l’Estat espanyol

Per seu constant menyspreu cap al col·lectiu LGTB, reiterat després de que el Tribunal Constitucional rebutgés el recurs contra els matrimonis entre persones del mateix sexe presentat pel PP; així mateix, ha estat un dels grans avaladors de la reforma de la llei d’avortament que torna a vetar el dret de les dones al seu propi cos.

 

c_gloriacasanovaGloria Casanova, professora de la Universidad Cardenal Herrera

Per haver dit barbaritats tals com que “l’homosexualitat és una malaltia i té cura, com l’addicció al tabac i al sexe” a l’hora d’impartir classes de periodisme a la universitat, així com haver justificat el maltractament de les dones per part dels seus marits en una defensa ultramuntana de la família heteropatriarcal.

 

 

MENCIONS HONORÍFIQUES

Gina Serra, activista transsexual

Per haver-se convertit en un referent dins del món transsexual. En el seu dia va denunciar l’empresa on treballava davant dels jutjats per la seva transfòbia. És presidenta de l’Associació Transsexual Catalunya Llibertat, de la que en va ser fundadora.

 

Joana López, activista transsexual

Per la seva lluita constant contra la transfòbia. L’any 2003 va ser cofundadora de l’Associació Transsexual Catalunya Llibertat i va denunciar la possible transfòbia al Registre Civil. Actualment és vicepresidenta segona del Consell Nacional LGTB de la Generalitat.

 

Gina Serra

Gina Serra

 

Joana López

Joana López