Reus viu un any més el 28J amb la penjada de la bandera a la Casa Rull i la lectura del manifest

Penjada de la bandera 2017
L'activista Júlia AltadillAquest dimarts, 27 de juny, s’ha penjat a la Casa Rull la bandera de l’arc de Sant Martí, amb motiu del dia de l’Alliberament LGTB que es celebra demà a tot el món.

Tot seguit la coneguda activista transgènere Júlia Altadill ha llegit el manifest d’H2O, on s’exigeix que totes les escoles del Camp de Tarragona eduquin als joves en la diversitat sexual per tal de que les noves generacions creixin en la llibertat i el respecte.

També, en el mateix acte, el Lluís Romero i la Clàudia Vinyals, tècnics de salut de l’Espai Jove de Salut d’H2O, han fet un joc interactiu amb el públic on es platejaven diverses qüestions relacionades amb les noves identitats de gènere.

Espai Jove de Salut H2O

 

MANIFEST AMB MOTIU DEL 28 DE JUNY DEL 2017 – DIA INTERNACIONAL DE L’ALLIBERAMENT LGTBI

Avui, 28 de juny, és el Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual. I celebrem aquest dia en record del 28 de juny de 1969 quan, per primer cop, les persones transsexuals i homosexuals van dir prou a la discriminació a la que havien estat sotmeses durant segles.

Avui, 48 anys després d’aquell dia, ens felicitem per l’aprovació, ara fa uns mesos, de la nova normativa del Departament de Salut de la Generalitat que fa que, per fi, les persones trans no necessitin un diagnòstic mèdic per iniciar la seva transició. Han calgut molts anys, masses, per tal de que aquestes persones trans siguin considerades simplement això, persones, amb ple dret a viure la seva identitat sexual, com la resta de la societat.

Però el camí per arribar aquí no ha estat gens fàcil, i per això volem retre un homenatge a totes aquelles que, enfrontant-se a una societat binarista, reduccionista i heretopatriarcal, han patit vexacions, menyspreu, rebuig i fins i tot, presó. I volem recordar de manera especial a aquelles persones trans que han estat assassinades al nostre país pel simple fet de reivindicar la seva identitat.

Ens felicitem per aquest avenç, un avenç que no ens ha regalat ningú, sinó que ha estat el resultat de molts anys de lluita i reivindicació.

Però encara ens queda molta feina a fer, doncs aquí, a casa nostra, moltes persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals son víctimes del bullying a les aules per la seva orientació sexual o identitat de gènere. Per això, exigim que les escoles impulsin i desenvolupin programes educatius per tal de que els nostres joves entenguin com un valor el respecte a la diversitat, prevenint així l’homofòbia i la transfòbia del futur.

A més, exigim a tots els nostres ajuntaments que desenvolupin plans per promoure i garantir els drets de les persones LGTB i amb identitats de gènere no normatives.

Ara tenim eines per lluitar contra l’homofòbia i la transfòbia, com, per exemple, la llei contra la LGTBIfòbia aprovada pel Parlament de Catalunya, o els Serveis d’Atenció Integral impulsats a alguns ajuntaments. Sols cal que en atrevim a utilitzar-les i siguem capaces, entre totes, de localitzar i eradicar aquells actes i actituds homòfobes i trànsfobes que algunes persones i institucions retrògrades segueixen practicant en el seu dia a dia.

Volem eradicar per sempre l’homofòbia i la transfòbia. Per això demanem a tota la societat que, entre totes, avancem per canviar aquesta societat patriarcal i heterocentrada, i entenguem que la diversitat de gèneres és una gran riquesa per a qualsevol societat que vol ser plural i oberta.

Col·lectiu H2O
28 de juny del 2017

Foto de família