Sóc bisexual

Els bisexuals som persones que tenim la capacitat d’estimar a persones del seu mateix sexe i de l’altre sexe. Som persones que se sentim atretes afectiva i sexualment per homes i dones. En les diferents fases de la nostra vida ens podem sentir atrets igualment per ambdós sexes o per un sexe més que per l’altre.

Fins fa poc, la bisexualitat es veia com una fase a mig camí entre dos orientacions sexuals i com un estat d’immaduresa en l’evolució sexual de la persona. Estudis realitzats envers la orientació sexual demostren que la bisexualitat és una orientació sexual tan vàlida com les altres i que les persones bisexuals també tenen problemes d’acceptació per part dels heterosexuals que els acusen de promiscus i a la vegada d’alguns homosexuals els acusen de no definir-se.

Ser bisexual és un tret més de la nostra personalitat que no defineix el nostre estil de vida. Els bisexuals són monògams, promiscus i cèlibes, com ho són els heterosexuals, les lesbianes i els gais.

La sexualitat i l’orientació del desig sexual s’aniran configurant des del naixement de la persona, formant part d’un procés d’aprenentatge i socialització. Durant l’adolescència estan en joc la constitució psíquica de la identitat sexual i l’elecció amorosa. La majoria de joves poden tenir sentiments d’amor o bé de desig de compartir la seva sexualitat amb persones de diferent sexe (heterosexualitat) o amb persones del mateix sexe (homosexualitat), o amb persones, sense tenir en compte el seu sexe (bisexualitat). Determinar la nostra sexualitat pot ser molt confús, sembla que estàs obligat a definir-te d’una o altre manera, has de tenir clar que no tens que “demostrar” que ets bisexual ni a heterosexuals, ni a homosexuals reticents a acceptar-ho. La nostra societat no és tan oberta com desitjaríem i no fomenta la lliure presa de consciència sobre la nostra orientació afectiva-sexual. Has de tenir clar que és normal i saludable ser un mateix, siguis lesbiana, gai, bisexual, transgènere o heterosexual. El que és realment important és que aprenguem a agradar-nos a nosaltres mateixos.

La persona a qui li resulti més difícil acceptar la teva sexualitat pot ser a tu mateix, una vegada tinguis clar que no has de demostrar res a ningú i acceptis la teva sexualitat com el que és, una cosa natural, pots decidir a qui li dius, escollint a persones que tu creguis que t’entendran. La teva orientació sexual és només una part de la teva personalitat, probablement comparteixes interessos i passatemps amb els teus amics heterosexuals. És la homofòbia i els prejudicis de algunes persones la causa de què no ens acceptin a lesbianes, gais, bisexuals i transgèneres que podem patir discriminació i arribar fins i tot a la violència, per això hi ha associacions com la nostra disposades a escoltar-te i donar-te suport i a lluitar en general pels drets civils del nostre col·lectiu.

Una vegada et sents preparat per a tenir una relació sexual amb una altra persona hauries de parlar amb ella sobre els teus desitjos, sobre allò pel que esteu i no esteu preparats sexualment. Parleu sobre la sida, les malalties de transmissió sexual i l’embaràs.

Sexe segur entre dones: l’ús d’un dic dental per a l’estimulació oral-vaginal, oral-anal. Un dic dental és un tros de làtex de forma quadrada que s’utilitza en cirurgia dental. Poden aconseguir-se en les botigues provisions dentals, farmàcies i botigues de material sanitari. També pot utilitzar-se un condó tallar-lo longitudinalment i convertir-lo en un quadrat de làtex. Ús de guants quirúrgics en introduir els dits en la vagina o anus de la teva parella, especialment si tens talls o urticària a les mans.

Entre dones i homes: Usar un condó cada vegada que es tenen relacions sexuals de tipus anal, oral, vaginal. Pot utilitzar una altra forma de control de la natalitat a més del condó.

Entre homes: Usar un condó i lubricant cada vegada que es tenen relacions de tipus anal i oral disminueix el risc de transmissió del VIH i de malalties de transmissió sexual. Utilitza lubricants a base d’aigua. Els lubricants a base d’oli poden desintegrar el làtex. Col·loca condons a les joguines sexuals compartides i canvia les distintes formes de protecció entre les distintes parelles.

Textos redactats a partir d’Eixir.com

Deixa un comentari