Sóc gai

Els homes gais som aquells que ens sentim atrets sexualment per altres homes i tenim la capacitat d’estimar-los. Aquests sentiments apareixen a l’adolescència –de vegades envoltats de dubtes- i continuen durant l’edat adulta de manera ja inequívoca per a la persona. La societat en què vivim, que és majoritàriament heterosexual, moltes vegades sembla que només veu el component sexual de les persones gais, però certament la part afectiva i emocional és tant o més important encara en allò que un home pot sentir per un altre home.

En alguns estudis diuen que, aproximadament, una de cada deu persones al món és homosexual. Hi ha d’altres estudis que eleven substancialment aquesta xifra. Això vol dir que, en qualsevol grup de gent mínimament nombrós, hi ha persones homosexuals. Una altra cosa és que se sàpiga, ja que l’orientació sexual fa referència a l’àmbit privat d’una persona i per tant hi haurà gent que no ho coneixerà si la persona indicada no li diu.

Com sé si sóc gai?
Hem dit que l’atracció d’un home per altres homes apareix, generalment, a l’adolescència. La inexperiència pròpia de l’edat fa que, en alguns casos, la persona no ho tingui clar. Però no cal amoïnar-se per definir-se. El temps ajudarà a desenvolupar la identitat sexual de cada persona.

Un exercici fàcil pels qui tenen dubtes pot ser respondre’s a un mateix les següents preguntes:

  • He sentit alguna vegada atracció per un altre noi o home?
  • Quan somnio o tinc fantasies sexuals, és amb homes o dones?
  • Em sento d’alguna manera diferent als altres nois que diuen que són heterosexuals?

Una altra opció és cercar informació respecte a la sexualitat. Es pot fer per mitjà de llibres que tractin el tema, ja sigui aconseguint-los en una llibreria o una biblioteca; adreçant-se a una associació de gais; o bé trucant a línies telefòniques d’ajuda en temàtica sexual. En casos extrems, si se sentim molt angoixats, podem anar a un professional, el metge, que ofereix ajuda de manera confidencial, no dirà a ningú el que li expliquem.

Acceptar l’homosexualitat amb naturalitat
Un cop la persona sap que és gai, el millor és acceptar amb naturalitat aquesta circumstància. El procés d’acceptació davant un mateix i els altres pot ser lent i dolorós, però val la pena. Esforçar-se per ocultar els sentiment és nociu, mentre que acceptar-ho ens fa més feliços. Cada persona decideix com afrontar-ho. El moment determinat per fer-ho saber als altres és el que cadascun de nosaltres escolleix. Pren-te el teu temps, reflexiona si estàs suficientment fort per afrontar el seguit de preguntes que et faran, si tens o no dependència econòmica dels teus pares o familiars, si és millor dir-li primer a una germana o a la mare o al oncle, etc. Cada cas té les seves característiques pròpies, però, generalment, el millor és explicar-ho a la família i als amics i no fingir davant de les altres persones. Et sentiràs alliberat d’un pes enorme. Tingues paciència amb els teus pares. Per ells, segurament també és una situació difícil. Digues-los-hi en tot moment que te’ls estimes i que tu ets el mateix noi d’abans de què els hi expliquessis.

La societat heterosexual i heterosexualitzada ens posa molt difícil poder assolir aquesta naturalitat. El fet de tractar-se d’una minoria, numèricament parlant, fa que a la societat hi hagi tot tipus de comentaris despectius cap a les persones homosexuals. Són agressions verbals que, en alguns casos, poden arribar a ser agressions físiques. L’eina per combatre-ho és l’educació, el respecte i reclamar sempre la dignitat de la persona homosexual. Cap persona és millor ni més digna que una altra pel fet de ser heterosexual.

Viure la nostra orientació sexual sense pors ni complexos i amb tota naturalitat ens donarà més tranquil·litat i més confiança en nosaltres mateixos per poder tenir una vida millor.

Com afrontar les relacions sexuals
Tenir relacions sexuals és un fet natural en les persones adultes. Esdevenir una persona sexual sana és part del procés d’acceptació de l’homsexualitat, però cal començar a tenir relacions quan estiguem preparats, i quan pensem que sigui el moment adequat. No abans. Per fer-ho, és molt important prendre les precaucions necessàries per tal d’evitar contagis de malalties de transmissió sexual con ara la sida.

Cal fer servir preservatius en les pràctiques de sexe anal i oral. En el cas de fer sexe oral sense preservatiu, si un dels nois te talls o ferides a la boca i/o als genitals, existeix un nivell de risc important d’infecció, sobretot en el moment de l’ejaculació si aquesta es fa dins de la boca.

Altres pràctiques plaents són els petons, les carícies, els massatges o la masturbació, ja sigui solt o amb una altra persona.

Textos redactats a partir d’Eixir.com

Deixa un comentari