Sóc lesbiana

Les lesbianes som dones, ens agrada ser dones i ens sentim atretes afectiva i sexualment per altres dones. Som dones que desitgem compartir la nostra vida de parella amb una altra dona perquè ens sentim vinculades més estretament a les dones tan espiritual con emocionalment.

Les lesbianes som a tot arreu, aproximadament un 10 % de la població és lesbiana o gai. Hi som en totes les professions i oficis, Les lesbianes pertanyem a totes les races, ètnies, religions. Hi som de totes les classes socials. Som joves i d’edat avançada. Fins i tot hi ha lesbianes que formen part de matrimonis heterosexuals. Hi ha cèlebres lesbianes en la historia de tots el països i lesbianes anònimes.

La sexualitat i l’orientació del desig sexual, s’aniran configurant des del naixement de la persona, formant part d’un procés d’aprenentatge i socialització. Durant l’adolescència estan en joc la constitució psíquica de la identitat sexual i l’elecció amorosa. La majoria de joves poden tenir sentiments d’amor o bé de desig de compartir la seva sexualitat amb persones de diferent sexe (heterosexualitat) o amb persones del mateix sexe (homosexualitat). És probable que et sentis confosa o insegura sobre si ets o no lesbiana i el adults et diguin que estàs passant per un període d’indecisió, d’incertesa i d’experimentació personal i social, és probable, com també és possible el contrari, que realment t’agradin altres dones. Hi vulguis sortir amb noies com les teves amigues surten amb nois, vulguis compartir el teu afecte i la teva sexualitat amb elles. No et preocupis si no estàs segura, la nostra sexualitat es desenvolupa amb el temps.

I serà el temps i la presa de consciència sobre la teva orientació afectiva-sexual la que decidiran a qui estimaràs durant la teva vida. És perfectament natural que et sentis atreta per membres del teu mateix sexe, i si algú et diu que això no es normal preguntat a tu mateixa com no pot ser normal estimar a una persona.

La nostra societat no és tan oberta com desitjaríem i no fomenta la lliure presa de consciència sobre la nostra orientació afectiva-sexual. Has de tenir clar que és normal i sa ésser un mateix, siguis lesbiana, gai, bisexual, transgènere o heterosexual. El que és realment important és que aprenguem a agradar-nos a nosaltres mateixes.

Acceptar-se a una mateixa com a lesbiana i mostrar-se com a tal davant de les persones que t’envolten pot ser un pas difícil de donar, no saps si t’acceptaran i en donaran el seu suport, has d’estar segura de tu mateixa quan ho facis, és important tenir a algú amb qui parlar, no és normal ni saludable que haguem de guardar en secret una part tan important de la nostra vida.

No hi ha una forma determinada de ser lesbiana, hem de fugir dels estereotips que la societat heterosexual ha construït sobre les lesbianes. Hi ha lesbianes de totes maneres, no ens vestim de una manera determinada o ens comportem de forma diferent a la resta de dones, som tan diverses entre nosaltres les lesbianes com poden ser-ho les dones heterosexuals entre elles. La teva orientació sexual és una part de la teva personalitat, probablement comparteixes interessos i passatemps amb els teus amics heterosexuals. És la homofòbia i els prejudicis d’algunes persones la causa de què no ens acceptin a lesbianes, gais, bisexuals i transgèneres que podem patir discriminació i arribar fins i tot a la violència, per això hi ha associacions com la nostra disposades a escoltar-te i donar-te suport i a lluitar en general pels drets civils d’aquest col·lectiu.

Una vegada decidim tenir relacions sexuals amb una altra dona hem de deixar-nos portar pels sentiments que l’altre persona ens inspira. Hem de parlar obertament amb ella del que ens agrada i del que no ens agrada fer sexualment. Les lesbianes podem manifestar la nostra sexualitat de moltes maneres tenim tot el nostre cos per això, fem servir la nostra imaginació!!

I si decideixes tenir relacions sexuals, tingues-les de forma segura. La idea de què les lesbianes són immunes al virus que causa la SIDA i altres malalties de transmissió sexual és completament errònia. Has de parlar amb la teva parella sobre els factors de risc d’infecció i decidir quins mètodes heu d’emprar.

Factors de risc: Compartir agulles si consumeixen drogues intravenoses. Tenir sexe oral amb dones infectades sense l’ús d’una barrera de protecció contra les secrecions vaginals o la sang menstrual infectades. Tenir coit vaginal amb homes sense usar condons.

Mètodes de sexe segur: Ús d’un dic dental per a l’estimulació oral-vaginal, oral-anal. Un dic dental és un tros de làtex de forma quadrada que s’utilitza en cirurgia dental. Poden aconseguir-se en les botigues provisions dentals, farmàcies i botigues de material sanitari. També pot utilitzar-se un condó tallant-lo longitudinalment i convertint-lo en un quadrat de làtex. Ús de guants quirúrgics en introduir els dits en la vagina o anus de la teva parella, especialment si tens talls o urticària a les mans. Col·loca condons a les joguines sexuals compartides.

Textos redactats a partir d’Eixir.com

Deixa un comentari